domenica 30 dicembre 2012

Biscuiti spirala./Biscotti girandola.


IN ITALIANO PIù SOTTO.

Buna ziua tuturor celor ce trc pe aici.V-am adus reteta acestor deliciosi biscuiti,ideali la micul dejun,dar si pentru ceaiul de dupa-masa.Sper sa va placa.

INGREDIENTE( pentru 35/40 de biscuiti):
400 gr faina
200 gr zahar brun
200 gr unt
2 oua
1 lingurita praf de copt
1 pliculet de vanilina
sare
1 lingura de cacao amara

MODUL DE PREGATIRE:
-amestecati cu mana untul impreuna cu faina si praful de copt cernute pana obtineti o compozitie sfaramicioasa.
-apoi adaugati zaharul,ouale si un praf de sare si amestecati pana obtineti un aluat omogen pe care il impartiti in 2 parti egale.
-la o parte de aluat adaugati vanilina si la cealalta adaugati cacao.
-puneti cele 2 aluaturi obtinute in frigider timp de 30-40 de minute.

-scoateti cele 2 aluaturi din frigider si intindeti aluatul alb si cel cu cacao astfel incat sa obtineti 2 foi dreptunghiulare cu o grosime de 3-4 mm.
-pe foaia alba asezati foaia cu cacao si apasati usor cu sucitorul,apoi taiati o mica parte din margini,mentinand forma dreptunghiulara.
-rulati starns totul,apoi cu un cutit ascutit taiati felii.

 -puneti biscuitii pe o tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul incins la 180° timp de 12-15 minute.
-lasati biscuitii sa se raceasca,apoi ii serviti.

IN ITALIANO:

Buongiorno a tutti quelli che passano di qua.Vi ho portato la ricetta di questi deliziosi biscotti,ideali a colazione,ma anche per il tè pomeridiano.Spero che vi piacciano.
INGREDIENTI( per 35/40 biscotti circa):
400 g farina
200 g zucchero di canna
200 g burro
2 uova
1 cucchiaino di lievito in polvere
1 bustina di vanilina
sale
1 cucchiaio di cacao amaro

PREPARAZIONE:
-lavorate velocemente il burro con la farina setaciata ed il lievito fino ad ottenere un composto sbriciolato.
-unite poi lo zucchero,le uova e una presa di sale e lavorate fino ad ottenere un impasto omogeneo e divietelo poi in 2 parti uguali.
-in una parte aggiungete la vanilina ed nell'altra aggiungete il cacao amaro.
-mettete i due impasti in frigo a rassodare per 30-40 minuti.
-riprendete i due impasti e stendete l'impasto bianco e quello al cacao per ottenere 2 rettangoli spessi di 3-4 mm.
-sopra la sfoglia bianca ponete quella al cacao ed pressate legermente con il mattarello,poi eliminate una piccola parte delle estremità,mantenendo la forma rettangolare.
-arrotolate il tutto ed poi con un coltello affilato tagliate a fette.
-mettete i biscotti su una teglia ricoperta di carta da forno ed infornate a 180° per circa 12-15 minuti.
-fate infine raffreddare i biscotti prima di servirli.

                                   

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