giovedì 10 gennaio 2013

Cheesecake cu portocale si ciocolata./Cheesecake all'arancia e cioccolato.

IN ITALIANO PIù SOTTO.

Cu acest cheesecake am intampinat Noul an,sperand intr-un an mai dulce,mai bogat si mult mai bun decat cel ce a trecut....si DA,cheesecake-ul a fost delicios,oaspetii au fost foarte incantati,iar eu mi-am "sorbit" fericita complimentele si nu-mi ramane decat sa va dau si voua reteta...

INGREDIENTE:
200 gr biscuiti cu cacao
coaja de la o portocala
1 lingura zahar brun
80 gr unt
PENTRU CREMA DE BRANZA:
250 gr mascarpone
3 foi de gelatina
2 galbenusuri
200 ml frisca lichida
70 gr zahar
coaja rasa foarte fin de la 1 portocala
100 gr ciocolata neagra
50 ml suc proaspat de portocale
PENTRU GLAZURA:
100 gr ciocolata neagra
50-60 ml suc proaspat de portocale
 MOD DE PREGATIRE:

Prima data pregatiti baza de biscuiti:
-macinati biscuitii impreuna cu zaharul si coaja de portocala cu robotul,apoi topiti untul si il amestecati cu biscuitii.
-imbracati o tava(20cm) cu folie transparenta si puneti compozitia obtinuta,apoi compactati cu o lingura si dati la rece 30 de minute sa se intareasca.
 Intre timp va apucati de pregatit crema:
-puneti galbenusurile cu zaharul intr-un bol pe baie de aburi si mixati la viteza mica pana vedeti ca se ingroasa,apoi dati deoparte si mixati in continuare pana se raceste,dupa care adaugati mascarpone si omogenizati.
-puneti gelatina la hidratat timp de 5 minute,apoi o topiti cu 2 linguri de lapte si o adaugati peste crema impreuna cu frisca batuta si coaja de portocala rasa si omogenizati.
-topiti ciocolata cu sucul de portocala si lasati sa se racoreasca putin.
- puneti jumatate din crema peste baza de biscuiti,iar cealalta jumatate o amestecati cu ciocolata topita si o puneti si pe aceasta in tava .
-cu o furculita dati un efect marmorat cremei,apoi dati la rece o noapte.
 -a doua zi scoateti cheesecake-ul din forma,inlaturati folia si il asezati pe un platou.
A sosit momentul sa pregatiti glazura:
-puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu sucul de portocala intr-un bol pe baie de aburi si lasati pana ciocolata s-a topit,apoi lasati putin sa se racoreasca si o intindeti pe suprafata cheesecake-ului,apoi il decorati dupa plac.
-dupa ce terminati de glazurat il dati din nou la rece 30 de minute,apoi il serviti cu mare pofta.

IN ITALIANO:

Con questo cheesecake abbiamo salutato il Nuovo Anno,augurandoci un anno più dolce,più ricco e migliore dell'anno passato....e SI,il cheesecake e stato delizioso,i miei ospiti sono rimasti molto contenti, io ho ricevuto tanti complimenti e non mi resta che passarvi la ricetta...

INGREDIENTI:
200 g biscotti al cacao
la buccia di un'arancia
1 cucchiaio zucchero di canna
80 g burro
PER LA CREMA AL FORMAGGIO:
250 g mascarpone
3 fogli colla di pesce
2 rossi d'uovo
200 ml panna da montare
70 g zucchero
la buccia di un'arancia grattugiata finemente
100 g cioccolato fondente
50 ml spremuta di arancia
PER LA GLASSA:
100 g cioccolato fondente
50-60 ml spremuta di arancia

PREPARAZIONE:

Per prima cosa preparate la base:
-sminuzzate i biscotti insieme allo zucchero e alla buccia d'arancia nel mixer,poi sciogliete il burro e lo mescolate con i biscotti.
-rivestite una teglia(20 cm) con della pellicola trasparente e versate l'impasto,poi compattate la base con un cucchiaio e mettete nel frigo per 30 minuti.
Nel frattempo preparate la crema:
-mettete i rossi d'uovo insieme allo zucchero a bagnomaria e sbattette finché si addensa,poi togliete e sbattette fino al raffreddamento.A questo punto aggiungete il mascarpone e mescolate.
-mettete ammollo la colla di pesce per 5 minuti,poi scioglietela in 2 cucchiai di latte caldo e aggiungetela alla crema insieme alla panna montata e la buccia di arancia.
-fatte sciogliere il cioccolato con la spremuta e lasciate riposare un po.
-versate metà della crema sulla base di biscotti e all'altra metà aggiungete il cioccolato fuso,poi versatela nella   teglia.
-con una forchetta fate dei movimenti rotatori nella crema e mettete nel frigo per una notte,poi sformate il cheesecake e appoggiatelo sul piatto da portata.
E arrivato il momento di preparare la glassa:
-fatte sciogliere il cioccolato con la spremuta a bagnomaria,poi glassate il cheesecake e decorate a piacere.
-mettete il cheesecake di nuovo nel frigo per altri 30 minuti,poi servite.

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