venerdì 18 gennaio 2013

Ciuperci cu rosii./Funghi al pomodoro.

IN ITALIANO PIù SOTTO.

Ador ciupercile si imi place sa le pregatesc in multe feluri,acesta este unul din ele si se poate consuma ca si garnitura sau pur si simplu pe un pat de mamaliga...

INGREDIENTE:
500 gr mix ciuperci cu hribi(congelate)
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
patrunjel verde
4 linguri ulei de masline
5 rosii mari si coapte
sare,piper
2 linguri vin alb.
MOD DE PREPARARE:

-decojiti rosiile si taiati-le cubulete.
-curatati ceapa si usturoiul,tocati-le marunt si puneti-le cu uleiul intr-o tigaie sa se caleasca.Cand ceapa devine sticloasa puneti ciupercile(fara a le dezgheta) si le lasati pana scade toata apa care o lasa,apoi stingeti cu vinul si adaugati rosiile.
-lasati pe foc mic 10 minute(pana se formeaza un sosulet),potriviti de sare si piper si verificati daca sunt gata,apoi dati deoparte si adaugati patrunjel verde tocat.
Se servesc dupa plac.


IN ITALIANO:

Amo i funghi e mi piace cucinarli in diversi modi;questo e uno di essi e si possono consumare come contorno oppure semplicemente su un letto di polenta...

INGREDIENTI:
500 g misto funghi con porcini
2 spicchi d'aglio
1 cipolla piccola
prezzemolo
4 cucchiai olio d'oliva
sale,pepe
5 pomodori belli maturi
2 cucchiai vino bianco.

PREPARAZIONE:

-pelate i pomodori e tagliateli a dadini.
-sbucciate la cipolla e l'aglio,tritarle finemente e metteteli a soffriggere in una padella con l'olio.Quando la cipolla diventa trasparente mettete i funghi(senza scongelarli) e fatte cuocere finché tutta la loro acqua non evapora del tutto,poi sfumate con il vino e aggiungete i pomodori.
-fatte cuocere a fiamma bassa per 10 minuti(fino a quando si forma un sughetto) ,aggiustate di sale e pepe e controllate se sono cotti,poi togliete dal fuoco e aggiungete il prezzemolo tritato.
Servite a piacere.

Nessun commento:

Posta un commento